Free Essay

Innocent

In: Business and Management

Submitted By Domi10
Words 1725
Pages 7
De Marketing mix, 4 p’s van INNOCENT DRINKS

1. Product

- geen duurzaam goed, je kan het maar eenmaal gebruiken (weet niet precies of dit er bij moet?)
Kernproduct.

De kern van Innocent drinks is de nood aan een gezond, vers, fruitig drankje.
Dit zijn onze smoothies. Omdat niet iedereen dol is op dezelfde vruchten, heeft Innocent ze van verschillende vruchten gemaakt. Of je nu van de frisse en zure smaak van cranberries houdt, of van de zoete en tropische smaak van mango’s en kokosnoten, er zit er vast eentje tussen die je lekker vindt.
Al onze smoothies zijn 100% natuurlijk. Ze bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, geconcentreerde sappen of andere onnatuurlijkheden die niet in gezonde drankjes horen. Eén innocent smoothie is goed voor je Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid fruit.

Materieel product.

Innocent hecht enorm véél belang aan het materieel product. Dit qua keuzes voor grondstoffen, verpakking, personeel,... een overzicht.

100% natuurlijke drankjes
Innocent wilt graag 100% natuurlijke, gezonde en duurzame smoothies maken. Smoothies die goed smaken en waar je lichaam blij van wordt. Daarom gebruiken ze geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen of andere onnatuurlijke E-honderdnogwatnummers. Omdat het bedrijf graag dingen natuurlijk, zuiver en gezond willen houden hebben ze zichzelf innocent genoemd; onschuld

Verantwoorde ingrediënten
Innocent koopt hun fruit zoveel mogelijk bij plantages die rekening houden met de plaatselijke sociale, milieutechnische en arbeidstechnische omstandigheden.

1. Nul tolerantie aan hun minimumeisen. Ze kopen alleen fruit van leveranciers die zich houden aan de minimum standaard van de International Labour Organisation. De richtlijnen in deze standaard gaan onder andere over beloning, maximum werktijden en regelmatige pauzes. De leveranciers weten dat als ze niet aangesloten zijn bij de ILO, Innocent geen zaken met ze willen doen.
2. Extra betalen voor duurzaamheid. Innocent doet het liefste zaken met telers die aangesloten zijn bij lokale onafhankelijke milieu- en arbeidsorganisaties. Aan telers die zich aan de allerstrengste ethische eisen houden, zoals bijvoorbeeld die van de Rain Forest Alliance, betaalt het bedrijf graag een wat hogere prijs. Ook betaalt de Smoothiemakers graag een beetje extra als we het fruit lokaal kunnen inkopen als de kwaliteit en variëteit beschikbaar is.
3. Zelf kijken en controleren. Beloofd is immers beloofd. Een team bezoeken de telers zelf om te kijken of ze zich houden aan de regels houden en of het misschien nog beter kan. De inkopers gaan regelmatig zelf op bezoek om alles met eigen ogen te zien.

Milieuvriendelijke verpakking
Innocent wilt er graag voor zorgen dat de verpakkingen een zo klein mogelijke invloed heeft op de wereld om ons heen.

Innocent heeft vier criteria waarop ze de verpakkingen uitzoeken:

1. Het gebruik van 100% gerecycled of 100% hernieuwbaar materiaal. Al de kleine smoothies zitten nu in flesjes van 100% gerecycled plastic.
2. minimaal gebruik van verpakkingsmateriaal
3. gebruik van materialen met een lage CO2 uitstoot
4. het gebruik van materialen waarvoor een brede duurzame afvalverwerking bestaat.

Lees hier meer over de laatste stand van zaken met de verpakkingen.
* uitstoot negatief betekent dat je meer zuurstof oplevert dan CO2. Dit doen ze bijvoorbeeld door bomen te planten of groene energie projecten te ondersteunen.

Uitgebreid product.

Innocent verminderd en compenseert eigen CO2-uitstoot iedereen weet het inmiddels wel: het broeikaseffect is het grootste probleem dat onze wereld de komende jaren staat te wachten. Ze proberen het effect dat ze als bedrijf hebben op onze goeie oude Moeder Aarde zo klein mogelijk te houden.
1. Groene energie. Het klinkt simpel, maar sinds de allereerste dag lopen alle Fruit Towers van Innocent in Europa op groene energie. Zo was het, zo is het, en zo zal het altijd zijn.
2. Altijd op zoek naar de meest milieuvriendelijke manier van transport. De trein in plaats van het vliegtuig of de auto, de fiets in plaats van de bus. Innocent heeft wagens in hun wagenpark die voor een deel op elektriciteit rijden, op biodiesel of op LPG.
3. Bij Innocent wordt CO2 uitstoot maandelijks getest, en is er de doelstelling om deze uitstoot te verminderen.
4. Compenseren de CO2 uitstoot van ons hele bedrijfsmodel elk jaar met 120% om ervoor te zorgen dat we uitstoot negatief* zijn in plaats van alleen maar neutraal.

* uitstoot negatief betekent dat je meer zuurstof oplevert dan CO2. Dit doen ze bijvoorbeeld door bomen te planten of groene energie projecten te ondersteunen.

De opbrengst delen
Soms kun je met kleine dingen al een beetje een verschil maken. Dus probeert Innocent zoveel mogelijk van die kleine dingen te doen. Elk jaar geven ze 10% van de nettowinst aan goede doelen. Dit zijn de belangrijkste twee:

SuperOma - mutsjes breien voor het goede doel

innocent foundation - Een onafhankelijke stichting die structurele landbouwprojecten steunt in landen waar ze het wat minder getroffen hebben dan wij hier.

Productassortiment
De volledige Productfamilie van Innocent bestaat uit de gewone Smoothies en de kindersmoothies
De prudctielijn van de gewone smoothies bevatten een gehéél assortiment aan smaken hier een overzicht. strawberries & bananas mangoes & passion fruits pineapples, bananas & coconut oranges, carrots & mangoes blackberries, strawberries & boysenberries kiwis, apples & limes cranberries, blueberries & cherries blueberries, pomegranates & açai

De kindersmoothies bestaan uit strawberries, blackberries & raspberries.
(moeten we ook het productportfolio bespreken?Dit staat bij mij ook bij product. Zo ja, ik ga ze hieronder proberen te bespreken, zo nee haal je die er maar uit :) Moeten we ook iets met de groeistrategie van ansoff doen?)

productportfolio
- ik denk dat innocent een wildcat is vanwege het relatief kleine marktaandeel

2. Prijs
Over de prijs kan men zeer duidelijk zijn. Het product wordt niet afgewogen maar er bestaat gewoon een universele prijs per flesje. Deze bedraagt altijd 2 pond of €2,5 De prijs wordt aangepast en verminderd als men een 6 pak koopt maar daar blijft het dan ook bij. De prijs wordt berekend via de kosten van het proces en de grondstoffen die men nodig heeftvoor het vervaardigen van deze drank.
Deze bestaat uit sap van gespecificeerde vruchten, pulp. Niet veel dus, maar het addertje zit onder de verpakking. Deze is namelijk recycleerbaar en voldoet meer dan aan internationale normen voor ecologie. Zo gebruiken ze zo weinig mogelijk materiaal om de flesjes te maken, om het afval te beperken, gebruiken ze materiaal dat een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk nalaat. De verpakkingen bestaan uit 100% recycleerbaar plastic en brik. Ze proberen voor dat brik ook zo weinig mogelijk papier te gebruiken. Zo sparen ze wel 100 ton papier uit ( 2000 bomen). Iets waar concurrenten veel minder op letten. (zie materiaal product) maar dit zorgt dan ook voor dat de verkoop prijs laag blijft. Zoals eerder vermeld gaat ook 10% van de nettowinst naar goede doelen.

Promotie
Reclame, promotie, daar draait het allemaal om bij Innocent. En ze distantiëren zich opvallend van de typische billboards, winkelkarretjesreclame, tv reclame die we gewoon zijn van drankjes.
Als eerste schrijft men een blog op de site waarop ze allerlei creaties, artikels, filmpjes van klanten uploaden en beoordelen. Zo behouden ze een persoonlijke touch met de klant en deze blog kan tevens voortvloeien in het inzenden van creaties door nieuwe klanten die zich aangesproken door het artistieke, creatieve aspect van dit product. Innocent leeft, renoveert en speelt in op de gevoelens,kwaliteiten van zijn klanten. Zo hebben ze ook een wekelijkse wedstrijd uit de grond gestampt waarbij de klant de dopjes van de smoothieflesjes kan vormgeven door middel van breinaald en wol. De origineelste wordt elke week beloond met prijspakketten en een officiële reproductie van zijn dopje. Zoals gezegd wordt de klant dus zeer direct betrokken bij het product. Het is de bedoeling dat de klant zich op zijn gemak voelt, Innocent niet meer uit zijn leefomgeving kan inbeelden. De site van Innocent bevat een groot archief waar de consument alle, maar dan ook alle advertenties en creaties van zowel mensen binnenshuis als klanten kan bewonderen en raadplegen.
Verder hebben ze ook de ITV gelanceerd vol met leerrijke programma’s al dan niet geïllustreerd ( voor de kinderen) die een eerlijk beeld geven van de productie en alles errond. Men kan zich ook inschrijven voor de wekelijkse email, die de klanten up to date houdt over de laatste vernieuwingen, aanbiedingen, kortingsbonnen etc.
Via deze reclamemiddelen wil men dus een gemoedelijke sfeer creëren tussen klant en fabrikant. Deze lijkt wonderwel te werken want de inzendingen blijven binnenstromen.
Deze vernieuwende aanpak van reclame weet zowel jong als oud te smaken.

Ze spelen ook in op het familliegevoel. Zo kan je op de site ook lid worden van de innocent famillie, om zo informatie in de vorm van een nieuwsbrief te ontvangen en kans te maken op het winnen van smoothies en ze vragen jou als consument om raad. ik citeer :

Hallo.

Families zijn cool. De familie Knots, de familie Doorzon, the A-team, echt coole gasten horen bij een familie. Dus hebben wij ook een familie opgezet, de innocent familie.

We vroegen ons af of je misschien zin had om lid van onze familie te worden. Niet gevreesd, we zijn geen enge mensen die over hete kolen lopen of met geitensokken om het kampvuur liedjes gaan zingen. Als lid van de familie ontvang je het innocent nieuws, krijg je regio kansen om smoothies te winnen en vragen we je af en toe om goede raad als we er niet meer uitkomen. Oh ja, we zullen je gegevens niet aan iemand anders geven*.

Natuurlijk kun je jezelf altijd afmelden bij onze familie. We vinden het niet leuk dat je bij ons weggaat maar je hoeft je achternaam niet te veranderen en we zouden het leuk vinden als je af en toe nog eens iets van je laat horen. Je kunt jezelf hier afmelden voor onze nieuwsbrief.

* echt niet. Serieus. Echt Niet.

Plaats
Innocent smoothies zijn enkel terug te vinden in grootwarenhuizen of kleine kruidenierszaken waar men frisdranken verkoopt. De goederen worden aan de warenhuizen verkocht aan een inkoopprijs en verder bemoeit Innocent zich niet. Het product is té klein om een gespecialiseerde en gepersonaliseerde winkel op te richten enkel voor Innocent smoothies.
Maar als de variëteiten blijven groeien zal een eigen verdeelcentrum niet lang uitblijven wisten de makers op hun site mee te delen. Innocent vindt men dus op de hoek van elke straat bij wijze van spreken. Men kan er echt niet naast kijken. Op dit moment worden de smoothies verkocht in Engeland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, België, Luxemburg en Nederland. Ze hebben kantoren in Londen, Dublin, Kopenhagen, Hamburg, Salzburg en Parijs en eentje in Amsterdam op de Admiraal de Ruyterweg 545.…...

Similar Documents

Premium Essay

Innocent Drinks

...and Innocent Drinks was formed (innocent, our story) The creation of this company was difficult for the three friends who had no money, they asked their friends for rich contacts and were introduced to Maurice Pinto, a wealthy American who lent them £250,000 after seeing the potential of their plan. After six years, Innocent operates from Fruit Towers in Shepherd’s Bush, an office block with faux-grass walls and trendy young staff. They produce 5 product ranges totalling 17 varieties and are the market leader in Smoothies in the UK (innocent). Innocent is a British beverage producer that makes and distributes a range of natural fruit drinks in the UK. The products of the company include smoothies, thickies, juices, and fruit-enhanced water. Innocent sells its products through coffee shops, grocery stores and department stores. Innocent smoothies contain over three-quarters of a pound of pure and fresh fruit without sugar, water or concentrates. Innocent also offers a range of superfood smoothies, with recipes that are super rich in naturally functional foods. The Superfood smoothies come in three varieties, Natural Vitamin C, Natural Vitamins A and C, and Natural Detox(Datamonitor) The Innocent Thickies range, are yoghurt based drinks containing probiotic cultures that aid digestion, real fruit and honey, with spices. Thickies do not contain any fruit preparations, stabilisers or preservatives. (Datamonitor, 2005). Market share Innocent......

Words: 5432 - Pages: 22

Premium Essay

Green Marketing Innocent

...Principles of Marketing MGT2002 Lecturer: Dr Hilary Downey Green marketing: The case of innocent smoothies Student name: Tiarnan Boyle Word count: 2193 Table of content Page no. Introduction History of the Company Marketing mix 1. Price 2. Point of Sale 3. Product and Production 4. Promotion Weaknesses and recommendations Conclusion Appendix 1- References Appendix 2- Group poster Appendix 3- Record of group meetings Appendix 4- Group work declaration form Introduction For the basis of this report and our poster presentation we have decided to focus our attention on innocent Plc. Through detailed investigation and analysis of the company’s marketing strategy we aim to highlight the natural and green credentials of this brand. This report will draw on the marketing mix that the company has implemented in their efforts to achieve sustainability and the different marketing strategies that they use to attain this. We also aim to identify the strengths and weaknesses of the company’s marketing strategy whilst also providing further recommendations upon which we feel the organisation can improve. History of the Company The innocent company was founded in May 1999 by three Cambridge graduates; Richard Reed, Adam Balon and Jon Wright. Together they had the......

Words: 5403 - Pages: 22

Premium Essay

Innocent Drinks Success

...organizational structure, ownership and growth of ‘Innocent Drinks’ from its beginning to the present date In 1998, three Cambridge University graduates, Richard Reed, Adam Balon and Jon Wright sold their first drinks, smoothies, from a stall at a music festival in London after spending six months on writing the recipes with only £500 as the starting capital. “Should we give up our jobs to make smoothies” were written on a banner in front of the stall. There were two bins marked as “Yes” and “No” next to the stall and people were asked to throw their empty bottles into either one of them. Only three bottles were found in the “No” bin after the festival. As the result, they resigned their own jobs, decided to run the business of a drinks company by the format of partnership. After that, they needed to find investment because of the lack of capital for their establishment. Luckily, after several times of unsuccessful application for the borrowing of the bank, Mr. Maurice Pinto, a wealthy American businessman, decided to invest £250,000(£250,000 were invested by a wealthy American businessman called Mr. Maurine Pinto), which make them taken the step to success. The workforce of the company increased from three to six in 1999. The first overseas office was open in the capital of Ireland, Dublin, in 2000. It is the first stage for them to promote their products to other countries outside the UK. One year after their establishment, innocent drinks start to sale their products......

Words: 1288 - Pages: 6

Free Essay

Lost Innocents

...The Lost Innocents Richard Napper University of Phoenix When an individual makes the complicated decision of adding a four-legged member to their family it should be viewed as a lifelong commitment. The majority of people who decide to take in a new four legged family member usually have the best intentions at the time. However, life happens and things tend to change. The puppy who was once small and adorable is now full grown, becoming ignored, and is chewing for attention. The kitten who was once a cute little ball of fur is now not so little and clawing the furniture and using the potty in paces other than the litter box. Maybe there was a job loss in the family, or the individual has become homeless because of financial mishaps. With foreclosure on the rise these days due to a bad economy this is happening more often than not lately. One must plan for these types of issues that may arise in the near or distant future. There are a lot of individuals who believe that an animal shelter is the answer of all answers. The awful truth is they are mostly overcrowded and under staffed. More animals get euthanized inside the shelter due to lack of space than adopted by potential lifelong owners in the animal shelter. The animal shelter should not be used as a way to ease guilt on the former owners’ conscience. It should not be used as a dump site or a place to put your older animal like you would a senior citizen in a nursing home. Is animal abandonment ethically and morally......

Words: 3866 - Pages: 16

Free Essay

Innocent

...We've always found that there's something about modern living that makes it hard to be healthy. That's why we gave up our jobs over five years ago and started making innocent smoothies. The idea was to make it easy for people to do themselves some good. And to make it taste nice too. We wanted people to think of innocent drinks as their one healthy habit; like going to the gym, but without the communal shower afterwards We call them innocent because our drinks are always completely pure, fresh and unadulterated. Anything you ever find in an innocent bottle will always be 100% natural and delicious -and if it isn't, get on the banana phone and make us beg for forgiveness. In fact, being accountable to our customers is something that is in our blood. In the summer of 1998 when we had developed our first smoothie recipes but were still nervous about giving up our proper jobs, we bought £500 worth of fruit, turned it into smoothies and sold them from a stall at a little music festival in London. We put up a big sign saying 'Do you think we should give up our jobs to make these smoothies?' and put out a bin saying 'YES' and a bin saying 'NO' and asked people to put the empty bottle in the right bin. At the end of the weekend the 'YES' bin was full so we went in the next day and resigned. Then we had to find a home. And that's when we stumbled across the perfect place - Fruit Towers. It's a lovely little place, somewhere that we can call our own and where everybody's welcome.......

Words: 498 - Pages: 2

Free Essay

Innocent Drinks

...Summary For any company, large or small, looking to create a successful health proposition the story of the meteoric rise of smoothie makers Innocent Drinks shows what can be achieved in a tough, highly competitive category. Innocent's strategies are not elusive, nor unachievable rather, they are steps that any company can easily take to propel its brands to new levels. Thanks to frank, in-depth interviews with the company's founders, New Nutrition Business has been in the unique position of tracking the rise and rise of Innocent Drinks to its current status as the world's fourth-largest smoothie brand. This report reveals how the company went from start-up to over $250 million in annual sales in just eight years. Innocent Drinks' packaging and distribution, marketing communications, brand positioning, and its plans for European brand expansion are used to illustrate how simple strategies have brought major success for this innovative company. As the only company in the world dedicated solely to analysing the global nutrition business our analysis will give you practical insights for creating success - and for reducing risks - that are second-to-none. Content • Key point summary • Introduction • 1. Strategy One: Selling the natural functionality of fruit o 1.1 Market facts o 1.2 The start-up phase o 1.3 Brand positioning: Naturally functional, fruit, fun, convenience and ethics o 1.4 Communications strategy o 1.5 Packaging and distribution strategy -......

Words: 448 - Pages: 2

Free Essay

Innocent

...to 16% of KFC's target savings for 2009. • Separately, KFC is reported to be suing one of Its suppliers in the US over concerns that some of its packaging could catch fire when reheated in a microwave. Lighter cartons for Innocent smoothies by Catherine Dawes Innocent has moved its onelitre smoothies into lighter cartons with a new no-membrane lid, to save 20 tonnes of plastic a year. The Tetra Rex cartons are 8% lighter than before, saving around 100 tonnes of cartonboard a year, and have been launched as Innocent also introduces its first FSC-certified packaging, for its children's wedges. Previously, under each cap, there was a foil-laminate membrane that had to be removed using a ringpull before the drinks could be poured. Innocent explained in a statement: "Since our smoothies need a good shake first, Innocent: Tetra Rex cartons are 8% lighter than previously that sometimes resulted in stuff getting splashed when you pulled the seal ofT" The new screw caps create an effective seal without the need for the additional mcmthey will save 20 tonnes of plastic a year. "We did loads of testing with the new caps and taste and shelf life are the same," said packaging, processing and purchasing brane,and Innocent estimates team leader Simon Oxley. RPC's refillahle miiic jug roiied out across country by Catherine Dawes Dairy Crest's refillablc milk jug, Jugit, is to go on sale in more than 200 Sainsbury's and Waitrose stores......

Words: 994 - Pages: 4

Free Essay

Innocent Drinks

...Brochure More information from http://www.researchandmarkets.com/reports/1226320/ Innocent Drinks Case Study: Capitalizing on the Health Trend in the Smoothie Category Description: This case study on Innocent Drinks forms part of The case studies series, which explores business practices across a variety of disciplines and business sectors. It focuses on the company's achievements as it copes with recession, competition and takeovers. Key reasons to purchase this title - Gain insight into the methods used by important industry players to give them a competitive edge - Identify specific areas for operational improvements - Capitalize on the knowledge of experienced companies when entering a new niche or market Contents: DATAMONITOR VIEW CATALYST SUMMARY ANALYSIS The UK market for juices and smoothies is buoyant, spurred on by the health trend The juices category is larger and more mature, but smoothies are forecast to see double-digit growth Juice launches continue to dwarf the more nascent smoothies category launches Consumer health demands fuel the market Health and natural claims dominate both categories, while exotic fruit flavors are gaining ground Growth in smoothies is being aided by innovative offerings Innocent Drinks is the dominant smoothie player in the UK, successfully addressing health demands with well-marketed products The company is the clear smoothie leader, outlasting a number of competitor brands The recession and poor weather temporarily......

Words: 882 - Pages: 4

Free Essay

Innocent No More

...one state for wrongful conviction. In June 26, 2013 a woman named Kimberly McCarthy was drugged from her food. She was the 500th person to be executed after 1982, what a tragedy. Even after she was proven to be innocent, there was no stop to her death. Another innocent was “murdered”. This was a pity way of trying to force a crime on someone, who never committed it. Even though people protested, her death was taken upon action. Texas leads the nation in wrongful conviction because, our state government is weak. If we want to execute someone we should think about it before reacting. If we don’t want to do that, then basically we are making an illiterate move. Governor Rick Perry was applauded for overseeing many executions, and he stated, “[kill] one of our citizens-you will face the ultimate justice in Texas.” Is that justice death? Even though in California they had the largest death row population of 727 people, no one was executed. Each case was handled with caution, rather than being sensitively taken like it’s done in Texas. Some important steps that states can take to ensure fair representation in court, is to reexamine their laws. Also if someone is proven innocent they should look at the case one more time and let them go is point less keeping innocent people in jail for many years. Texas has strict policy and I know not everyone is right all the time but, if a same mistake done over and over again then one should no what is being done is wrong. And in......

Words: 429 - Pages: 2

Premium Essay

Innocent Drink

...Content page Introduction Entrepreneurship and the entrepreneur What makes a person start their own business? Similarities and difference of an entrepreneur and own manager Analysis of the entrepreneur Conclusion Introduction The company I choose to focus on for this assignment is innocent drink. Innocent drink is a smoothies company set up by three friends. In this assignment I shall focus on one of the founders which is Richard Reed. I will look into what inspired him to start his business, his upbringing, education, and his influences. I will link my findings to the 5 big personality traits and connect this to Richard Reed Innocent Drinks is a company that makes smoothies, juice and veg pots, sold in supermarkets, coffee shops and various other outlets. Its purpose is to make natural, delicious food and drink that helps people live well and die old (REFERENCE) Innocent was set up by a Richard, john and Adam, a group of friends that met each other in Cambridge University. It all started in 1999 where they were selling fresh juices at a music festival at their stall. A sign above the stall reads “Should we give up our jobs to make these smoothies?” and people are asked to throw their empties into bins marked ‘Yes’ or ‘No’. At the end of the day the YES vote won and they quit their jobs (REFERENCE) Richard was brought up in Yorkshire by both his parents, his mother kept two jobs and his dad worked long hours so they can put...

Words: 1016 - Pages: 5

Free Essay

Keep Innocent

...Keep Innocent I believe everyone has a memorable day. The weather was fine on that day, I was elated because I was going to play with my cousin. Her house was not far away from mine. Thus, I walked instead of taking a bus. Along the way, I saw a beggar who was disabled begging for money. He sat there in rags, very poor. Driven by sympathy, I gave my only 10yuan to him. He thanked me just as I saved his life, I was surprised and moved. Also, I felt proud of myself. Then I arrived at my cousin’s home. I told this thing which made me feel good about myself to her family. However, my aunt’s words really shocked me, she told me that this person was likely to be a member of an organization which aimed at cheating people out of money, and she reminded me of not giving money to these people. At a young age, I never saw the negative parts of society, there were just love and happiness in my mind. I couldn’t totally accept what my aunt said to me. With growth, I agreed with my aunt’s words after I knew some cases like this from Internet and newspaper, I felt a little grieved. When people grow up, it’s difficult for us to keep innocent as before. However, even though we have seen the negative side of the society, I think we should also keep innocent, I believe it can make us feel good about life and help us build a warm world in our hearts. So, try to look on the society with a pure mind. ...

Words: 275 - Pages: 2

Premium Essay

Innocent Smothies Analysis

...The success of Innocent’s marketing techniques Introduction This assignment is about the Innocent company, its brand portfolio and the potential entry into the Spanish market. In the first part I give information about the company itself including its history, its current operations, markets and distribution channels. In the third section I conduct a macro environmental analysis and a more market-specific analysis by the 12C - framework as well as the Porters Five Forces – model. The fourth section comprises an assessment of the principal challenges that the Spanish market represents to the company in selling its products. The last part involves a personal evaluation of relevant entry modes for the company into the Spanish market. The Innocent company History and Facts The 'Innocent' company is originally a manufacturer and distributor of smoothies. It was founded in 1999 by Richard Reed, Adam Balon and Jon Wright (Datamonitor, 2009). Their business of selling fruit drinks without adding sugar or concentrates growth rapidly. Starting with a turnover of £0.2 millions in 1999 they could record revenue of £114 millions in 2007 with a 71 % value share of the UK smoothie market. This success is lead back to the constant expansion of new product lines and markets. Innocent developed the new brand 'This water' and launched it in 2007. To extend its product range the company initiate 'Orange juice' and 'Vegetable pots' in 2008. Starting from offering their products within...

Words: 2200 - Pages: 9

Premium Essay

Innocent

...Three Cambridge graduate friends, Adam Balon, Jon Wright and Richard Reed started up Innocent Drinks in 1999. They developed a range of premium smoothies containing 100% natural fruit. The British based company now is one of the best-loved and fastest growing businesses in Britain. The company has a range of different recipes and is distributed via supermarkets (including Tesco, Sainsbury’s and The Co-operative), coffee shops (including Starbucks) and health cosmetic retailers (including Boots) they are also expanding into other countries with drinks being sold in France, Germany and Belgium. The company has become known of its credentials, such as that it pays a premium for fruit, recycles its bottles and probably most significantly, Innocent’s profits are donated to charity each year and into The Innocent Foundation. However it was a difficult start up, Griseri points this out: ‘The entrepreneurs behind Innocent had difficulties in finding funding for their business idea, but the company soon became successful and held 20 per cent of a market worth £20 million’. The British based company Innocent Drinks is one of the best-loved and fastest growing businesses in Britain. Innocent Drinks is now a well-loved and known lifestyle brand that provides brilliantly designed, healthy and fashionable under its brand identity. Innocent Drinks has achieved unparalleled success in the UK as the foremost player in the smoothies sector. This case study looks at the smoothies category in...

Words: 304 - Pages: 2

Premium Essay

P5:Innocent Methods

...How does innocent conduct market research? Surveys: What innocent do is “They hired a stall at a music festival and asked customers who bought a drink, “Should we quit our jobs to make smoothes?”. People could choose whether to throw their empty smoothie bottles into a bin marked “Yes” or “No”. (http://www.utalkmarketing.com/Pages/Article.aspx?ArticleID=4113&Title=The_marketing_secrets_behind_Innocent_Drinks ). By this method which is a survey you can see that Innocent is using primary research in order to develop their market research and know what the customers want. Surveys are widely used for gaining a better understanding of your customers’ needs or how they perceive your brand. They can help you profile your customer base, and it can sometimes be useful to send them out anonymously to ensure objectivity from your respondents. Again Innocent drinks use a survey to find out basic yet vital information about their business. Doing a survey is a primary source which they use... “This survey is built to capture data for Innocent Drinks for Educational Research...” and this is the survey... (http://www.surveymonkey.com/s/B5QXTTM). Focus groups: Facebook and blogs are also used effectively to allow customers to comment and feedback on innocent. So one of our recent blog posts were on veg pots, sure enough, people are responding. Then you’ve got all this free insight there as to what you should do. Sales Figures for the businesses own products: “Innocent Sales......

Words: 1141 - Pages: 5

Premium Essay

Death of an Innocent

...Death of an Innocent I went to a party, Mom, I remembered what you said. You told me not to drink, Mom, So I drank soda instead. I really felt proud inside, Mom, The way you said I would. I didn't drink and drive, Mom, Even though the others said I should. I know I did the right thing, Mom, I know you are always right. Now the party is finally ending, Mom, As everyone is driving out of sight. As I got into my car, Mom, I knew I'd get home in one piece. Because of the way you raised me, So responsible and sweet. I started to drive away, Mom, But as I pulled out into the road, The other car didn't see me, Mom, And hit me like a load. As I lay there on the pavement, Mom, I hear the policeman say, "The other guy is drunk," Mom, And now I'm the one who will pay. I'm lying here dying, Mom... I wish you'd get here soon. How could this happen to me, Mom? My life just burst like a balloon. There is blood all around me, Mom, And most of it is mine. I hear the medic say, Mom, I'll die in a short time. I just wanted to tell you, Mom, I swear I didn't drink. It was the others, Mom. The others didn't think. He was probably at the same party as I. The only difference is, he drank And I will die. Why do people drink, Mom? It can ruin your whole life. I'm feeling sharp pains now. Pains just like a knife. The guy who hit me is walking, Mom, And I don't think it's fair. I'm lying here dying And all he can do is stare. Tell......

Words: 393 - Pages: 2